Objavljen natječaj za RAZVOJ NOVIH PROIZVODA I USLUGA KOJE PROIZLAZE IZ ISTRAŽIVANJA I RAZVOJA.

Ministarstvo gospodarstva objavilo je Trajni otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava pod nazivom „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“. Sredstva su namijenjena poduzetnicima za provođenje projekata istraživanja i razvoja koji će rezultirati novim ili znatno poboljšanim proizvodom ili uslugom. Financirat će se temeljno istraživanje; industrijsko istraživanje; eksperimentalni razvoj i studija izvedivosti.

Prijavitelji mogu biti mala, srednja i velika poduzeća uz mogućnost partnerstva s jednim ili više poduzetnika i/ili organizacija za istraživanje i širenje znanja. Poduzetnicima će se dodjeljivati potpore za projekte istraživanja i razvoja te regionalne potpore za ulaganje u istraživačko-razvojne kapacitete. Najniža vrijednost potpore iznosi 190 tisuća kuna dok je najviša vrijednost potpore 56 milijuna kuna.

Radi se o trajno otvorenom pozivu na dostavu projektnih prijedloga do iskorištenja raspoloživih sredstava, s krajnjim rokom dostave do 31. prosinca 2019. godine.

Dokumentacija ovog natječaja dostupna je OVDJE.

    Pričekajte, stranica se učitava...