bigstock Culture sign isolated on white 88629506 583x383UMJETNOST I KULTURA ZA MLADE je natječaj namijenjen kulturno-umjetničkim organizacijama i ustanovama, udrugama u području socijalne djelatnosti i jedinicama lokalne samouprave koje u partnerstvu mogu prijaviti projekte za:

  •           pripremu i provedbu kulturno umjetničkih aktivnosti u srednjim školama
  •           pripremu i provedbu kulturno umjetničkih programa za mlade u nepovoljnom položaju
  •          priprema, produkcija i provedba kulturnih i umjetničkih programa.

LDS Art HomeDruštveno korisno učenje karakterizira korištenje znanja i vještina studenata u razvoju i provedbi projekata kojima se rješava problem u lokalnoj zajednici. Udruge u suradnji s visokoobrazovnom ustanovom mogu razvijati održive programe društveno korisnog učenja koji će doprinijeti povećanju kvalitete usluga i aktivnosti u lokalnoj zajednici, unaprjeđenju rada visokoobrazovnih ustanova te  razvoju znanja i vještina studenata.

library in iphoneOsnovne i srednje škole koje žele podići razinu informacijske pismenosti svojih učenika te razvijati ključne kompetencije za cjeloživotno učenje imaju mogućnost prijaviti projektnu ideju na natječaj

UNAPRJEĐENJE PISMENOSTI – TEMELJ CJELOŽIVOTNOG UČENJA.

Osnovne i srednje škole u partnerstvu s neprofitnim i obrazovnim ustanovama te JLS-ima imaju mogućnost dobiti do 1.500.000 kn bespovratnih sredstava za :

certification imageMinistarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta najavljuje dodjelu bespovratnih sredstava za certifikaciju proizvoda od strane neovisnog i ovlaštenog tijela.
Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijelit je 15.000,00 HRK, dok najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 200.000,00 EUR. Sufinanciranje za mikro poduzeća je 85% a za mala 65%.

inovacije v1Objavljen je natječaj „KOMERCIJALIZACIJA INOVACIJA U PODUZETNIŠTVU“ kojim će se financirati ulaganja u razvoj i komercijalizaciju inovativnih proizvoda i usluga.
Najniža vrijednost potpore iznosi 760.000,00 kuna a ne može prijeći prag od 7.600.000,00 kuna uz sufinanciranje od 50% od strane poduzetnika.

mladii 1024x684 400x280Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju najavljuju raspisivanje natječaja „Potpora mladim poljoprivrednicima“.

Natječaj će biti otvoren od 21. prosinca 2016. godine.

Potporu od 50.000,00 EUR modu dobiti mladi poljoprivrednici između 18 i 40 godina koji su registrirani kao nositelji poljoprivrednog gospodarstva kraće od 18 mjeseci.

minpo 500x261Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je najavu i nacrt natječaja „INTERNACIONALIZACIJA POSLOVANJA MSP-ova“ kojim će se mikro, malim i srednjim poduzećima financirati:

  • prezentaciju proizvoda i usluga na inozemnim sajmovima
  • sudjelovanje u B2B sastancima
  • izradu analize tržišta, strategije izvoza i izradu boniteta stranih partnera

minpoMinistarstvo poduzetništva najavljuje natječaj „KOMERCIJALIZACIJA INOVACIJA U PODUZETNIŠTVU“ kojim će se financirati ulaganja u razvoj i komercijalizaciju inovativnih proizvoda i usluga koje će imati pozitivan učinak na poslovne rezultate i rast poduzeća te s tržišnim potencijalom na međunarodnoj razini.

Najavljeni su novi i vrlo povoljni financijski instrumenti iz EU koji će provoditi agencija HAMAG-BICRO a od jeseni će omogućiti jeftinija financijska sredstva za mikro i male poduzetnike.

JAMSTVA

 

Volunteer PowerOrganizatori volontiranja, škole, zdravstvene i socijalne ustanove imaju priliku prijaviti projekt i dobiti bespovratna sredstva za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa.
Prihvatljive projektne aktivnosti su podijeljene u dvije skupine aktivnosti i to:

Stranica 1 od 6

    Pričekajte, stranica se učitava...