Sredstva za ulaganje u ruralni turizam i ostale nepoljoprivredne djelatnosti

Ministarstvo poljoprivrede je izdalo je 3. studenoga 2015. Pravilnik o  provedbi PODMJERE 6.4. "ULAGANJA U STVARANJE I RAZVOJ NEPOLJOPRIVREDNIH DJELATNOSTI“ iz PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA REPUBLIKE HRVATSKE ZA RAZDOBLJE 2014. – 2020.

Natječaj je namijenjen malim, srednjim i velikim poljoprivrednicima kao i fizičkim osobama upisanim u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava te nositeljima ili članovima obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koji pokreću ili razvijaju nepoljoprivredne djelatnosti.

Ulaganja su moguća u sektorima:
1. Turizam u ruralnom području (građenje i/ili opremanje građevina i/ili turističke infrastrukture za pružanje turističkih i/ili ugostiteljskih usluga)
2. Tradicijski obrt, umjetnički obrti uključujući i obrte za izradu suvenira i rukotvorina (građenje i/ili opremanje građevina u kojima se obavlja proizvodnja i/ili trženje)
3. Pružanje usluga u ruralnim područjima, poljoprivredi i šumarstvu (građenje i/ili opremanje građevina za pružanje usluga u ruralnim područjima) i
4. Prerada, marketing i izravna prodaja proizvoda koji nisu obuhvaćeni Dodatkom I Ugovora o funkcioniranju EU (građenje i/ili opremanje građevina za preradu, skladištenje, pakiranje i/ili izravnu prodaju proizvoda koji nisu obuhvaćeni Dodatkom I Ugovora o funkcioniranju EU.

Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske. Intenzitet javne potpore po projektu iznosi do 70 % od ukupnih prihvatljivih troškova od koje je najniži iznos javne potpore 3.500,00 eura a najviši iznos javne potpore po korisniku je 200.000,00 eura dok je isplata jednokratna ili u više rata.


Trajanje projekta može biti najduže do 24 mjeseca za građenje te do 12 mjeseci za opremanje.
Natječaj za dodjelu sredstava se očekuje u 2016.godini a natječajna dokumentacija se sastoji od kvalitetno napisanog poslovnog plana.
Za sve ostale informacije te prihvatljive uvjete za dobivanje potpore pronađite na web stranici www.ruralnirazvoj.hr.

Naši stručnjaci u GANTT-u mogu pružiti kompletnu uslugu prijave na natječaj uključujući izradu  kvalitetnog POSLOVNOG PLANA ( za natječaj i dobivanje kredita) i uslugu vođenja projekta.
Ukoliko imate projektnu ideju, slobodno nas kontaktirajte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   ili brojeve telefona +385 1 7899 701 i mobitela 098 17 66 074

    Pričekajte, stranica se učitava...